Meeting 3–LWSFT

Recorded Zoom meeting

Agenda: Annual 2019LWS-FST#4 virtual meeting (July 15)

Time (MDT)

Speaker

Presentation


10.00 – 10.05 am


Mausumi Dikpati


Introduction and updates

10.05 -- 11.35 am

Sub-Team-1 presentations. Chair: Kiran/Rudi

10.05 -- 10.20 am

Qin Li (15 min.)

Photospheric and Chromospheric Global Scale Flow Tracking

10.20 -- 10.30 am

Yan Xu (10 min.)

Migration and Disappearance of Polar Crown Filaments

10.30 -- 10.35 am

Junwei Zhao (5 min.)

Progress Report on Deriving Global Scale Flows Using Helioseismology

10.40 -- 10.55 am

Sushant Tripathy (15 min.)

Variation of meridional flow in cycle 23 and beyond

10.55 -- 11.10 am

Rudi Komm (15 min.)

Impact of active regions’ flow on global meridional circulation

11.15 -- 11.45 am

Doug Braun (30 min.)

Observations and Simulations of Active- region Flows

11:50am--12.10 pm

Break (20 min.)

12.10 -- 1.10 pm

Sub-Team-3 presentations. Chair: Brad/Haimin

12.10 -- 12.40 pm

Lisa Upton (30 min)

New measurements of the large scale solar flows as obtained by tracking algorithms

12.40 -- 12.46 pm

Yang Liu (6 min.)

Magnetic properties of active regions in solar cycle 24

12.46 -- 12.58 pm

Sushant Mahajan (12 min.)

Quantifying the Modulation of Meridional Flow due to Active Region Inflows

12.58 – 1.10 pm

Marc De Rosa (12 min.)

Ensembles of surface flux transport models using different empirical meridional flow profiles

1.15 – 2.15 pm

Sub-Team-2 presentations Chair: Lisa/Junwei

1.15 --1.30 pm

Brad Hindman

Overview of Global Flow Simulations


(15 min.)


1.30 -- 1.45 pm

Lydia Kore (15

Overshooting in anelastic convection:


min.)

effect of stratification and rotation

1.50 – 2.04 pm

Robert Leamon (14 min.)

The Prediction of the First and Last X- flares of Cycle 25 Active Regions

2.04 -- 2.12 pm

Jay Johnson (8 min.)

Information theory analysis of active regions

2.12 -- 2.20 pm

Mausumi Dikpati (8 min.)

Progress Report on Simulating Active Regions’ Spatio-temporal Patterns

2.25 -- 2.40 pm

Break (15 min.)


2.40 -- 3.10 pm


Group discussion (30 min.)


(What have we achieved so far; what needs to be focused on during the rest of the 2nd year)

Recorded Zoom meeting